Jak zrobić ciasto marchewkowe

Coraz popularniejszym ciastem staje się ciasto marchewkowe. Ja już wypróbowałam kilka różnych przepisów i uznałam ze ten jest najlepszy. Jeżeli nie lubisz orzeszków pecan nie musisz ich dodawać, ja akurat je uwielbiam. Rozgrzej piekarnik do 175 stopni °C. Przygotuj blachę do pieczenia o wymiarach 22 x 35, posmaruj ją i wysyp bułką tartą. W misce ubij jajka z cukrem i olejem i dodaj ekstrakt waniliowy. Dodaj do tego mąki, proszku do pieczenia, sody oczyszczonej, sól i cynamon. Na końcu dodaj marchew i orzechy. Przełóż wymieszaną miksturę na blachę i piecz około 40-50 minut lub wówczas jak patyczek wbity w centrum ciasta wyjmiesz suchy. Wyjmij i pozostaw w blaszce aby ostygło, a następnie wyjmij przykładając deskę i odwracając. Polewa : w średniej misce wymieszaj masło, ser, cukier puder i jedną łyżeczkę ekstraktu waniliowego. Ubijaj aż masa zrobi się kremowa i gładka. Możesz użyć w tym celu miksera. Możesz dodać orzechy. Następnie nakładaj na ciasto rozsmarowując. Na cieście możesz narysować również marchewkę. Tak podane ciasto będzie wspaniałą ozdobą stołu na Święta Wielkanocne. Takie ciasto jest bardzo nowoczesne i przepyszne i napewno będzie wszyskim smakowało w święta jak i również poza świętami.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>