Grander domowej roboty

W niniejszym tekście chciałem przedstawić przepis na to jak zrobić w domowych warunkach Grandera takiego (a moim skromnym zdaniem nawet lepszego) jakiego można zamówić za pośrednictwem jednej z napopularniejszych sieci fast food. Składniki potrzebne do zrealizowania tego dania są następujące: duża, przenna bułka (najlepiej taka z ziarnami), sałata, pomidor, czerwona cebula, ser, bekon no i oczywiście pierś z kurczaka, która jest tutaj fundamentalnym składnikiem, bez którego Grander nie jest Granderem. Teraz wykonuj czynności dokładnie tak jak to tutaj opisałem by już niedługo cieszyć się przepyszną kanapką. Umyj pierś z kurczaka i rozbij ją młotkiem do tłuczenia, zanurz ją w mleku i obtocz w mące przennej, następnie wrzuć ją na patelnie z rozgrzanym olejem, chwile po tym dorzuć dwa plasterki bekonu by lekko się podsmażyły. W międzyczasie przygotuj całą resztę, pokrój warzywne składniki i chrupiącą bułeczkę. Gdy mięso będzie już gotowe umieść je w bułce wraz z pozostałymi składnikami i nie zapomij o takich sosach jak majonez i ketchup, które wzbogacą smak tego posiłku. Owiń Grandera folią aluminiową i wrzuć na jakieś dziesięć minut to pierkarnika tak by go jeszcze trochę przyrumienić i żeby ser się ładnie roztopił. Gotowe! Teraz możesz się zajadać do woli.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>