Czosnek i makaron

Z pośród dodatków do mięsa bez dwóch zdań najbardziej lubię makaron, ziemniaki i ryż też są ok jednakże to makaron najczęściej gości u mnie na talerzu. Można znaleźć jego wiele rodzajów to raz, a dwa bardzo szybko się go przygotowywuje w przeciwieństwie do ziemniaków czy też ryżu. Przepis, który chcę tutaj przedstawić nie zawiera w sobie mięsa i jest to typowo wegetariańskie danie, postanowiłem, że urozmaicę trochę swoją dietę i na jakiś czas odstawię na bok mięsne przysmaki. Jedyne czego będziemy potrzebować przy gotowaniu owej potrawy to czosnek, bardzo dużo czosnku, który przygotujemy na trzy różne sposoby a później zmieszamy go w jedność, ale o tym dopiero później. Jedną główkę czosnku w całości owijamy folią aluminiową i wrzucamy do piekarnika na godzinę tak by się nam ładnie zapiekła. Drugą główkę obieramy i poszczególne ząbki siekamy na drobno. Trzeci a zarazem ostatni sposób na czosnek wymaga dwóch głowek, obrania ich i zamarynowania ząbków w zalewie z przypraw. Na sam koniec należy wszystko ze sobą zmieszać, dodać usmażony szpinak wraz z cebulką pokrojoną w kosteczkę i taką masę dodamy następnie do makaronu. Makaron, którego używam do tej potrawy jest szpinakowy bo idealnie się do tego nadaje.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>