Bezpieczne naczynia kuchenne

Każdy z nas chciałby w kuchni mieć jak najbardziej nowoczesne sprzęty kuchenne takie jak np. garnki, patelnie czy rądle. Również patrzymy na to aby był dla nas jak najzsrowszy, ponieważ to na czym gotujemy, smażymy czy pieczemy ma wpływ i również na nasze jedzenie które potem zjadamy.Więc nie wiedomo jaki sprzęt jest najlepszy, czy ten z teflonu, aluminium czy moze taki jak za dawnych czasow czyli zeliwny? Wiele zdań jest podzielonych, jedni mowia ze aluminium jest absolutnie bezbieczne ale niekiedy może szkodzić zdrowiu jak sprzęt ulegnie uszkodzeniu. Na teflonie się bardzo dobrze smaży ponieważ jedzenie nie przykleja się do powierzchni, i można smażyć bez tłuszczu. Natomiast żelliwnych sprzętow można używac zarówno na gazie jak i w piekarniku. Są jednak bardzo ciężkie , co jest ich jedyną wadą, ale są to jedne z nabezpieczniejszych sprzętów kmuchennych. Przechowujmy je w wygodnym miejscu, żebyśmy przed użyciem nie musieli się często pochylać i podnosić takiego ciężaru. Jego minusem może być to, że z łatwością przywiera do nich jedzenie. Cjeżeli więc bardzo często gotujemy to nie żalujmy pieniędzy na dobry sprzęt kuchenny i zainwestujmy w bardzo dobre garnki do gotowania i pieczenia.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>