Angielska potrawa

Chciałbym podzielić się przepisem, który jakieś dwa tygodnie temu otrzymałem od swojego najlepszego kumpla, który pracuje w Londynie jako kucharz, co prawda nie jest szefem kuchni, ale zajmuje się gotowaniem a nie zmywaniem naczyń i dodatkowo może podglądać przy pracy prawdziwego wirtuoza patelni, którego imię niestety zapomniałem, ale nie to jest w tym momencie najważniejsze. Przepis na to danie powstał w Wielkiej Brytanii i jest to typowo angielska potrawa serwowana w porze obiadowej. Jeśli chcesz możesz ją zjeść na śniadanie bądź kolację w końcu jesteś wolnym człowiekiem, aczkolwiek powinno się ją jeść na obiad według angielskiej tradycji. Do przygotowania owego dania potrzebny jest schab, ziemniaki oraz buraki i cebula. Schab należy dokłanie wyczyścić i pokroić na mniejsze kawałeczki, najlepiej jeżeli będzie miał kształt małych kostek. Do miski ze schabem dodajemy posiekane buraczki i cebulę i miksujemy to wszystko razem. Nie zapomnij o przyprawieniu wszystkiego odpowiednimi przyprawami i mówiąc odpowiednimi mam na myśli takie jakie tobie najbardziej pasują. Wrzuć wszystko do specjalnego naczynia i umieść w rozgrzanym piekrarniku na jakieś 40-50 minut. Ziemniaki ugotuj i serwuj razem z resztą dania gdy już dobrze się upiecze.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>